Drumles Assen

 

Natuurlijk denken veel mensen bij het woord slagwerklessen aan het leren bespelen van het drumstel. Naast het leren bespelen van het drumstel besteed ik echter ook aandacht aan andere slaginstrumenten zoals de marchingsnare, de cajón, en de djembé.

Hoe ziet een drumles bij mij er ongeveer uit:
Ik werk uit verschillende boeken met meespeelliedjes. Deze boeken gebruik ik als rode draad door de lessen heen. 
Aan de hand van de ritmes die de leerling heeft geleerd uit de boeken zullen we 'echte' popliedjes gaan spelen.
Tijdens het drummen let ik vooral op houding, techniek en klankkwaliteit.

In het slagwerklokaal heb ik de beschikking over minstens twee drumstellen en een professionele geluidsinstallatie. Ik maak veel gebruik van het internet in de lessen.

Twee keer per jaar organiseer ik in Assen groepslessen. We gaan dan met alle slagwerkers tegelijk een muziekstuk instuderen dat we aan het eind van het drumseizoen gaan uitvoeren tijdens de jaarlijkse voorspeelavond. Dit is goed voor het groepsgevoel en samenspel. Tijdens de jaarlijkse voorspeelavond mag elke leerling ook nog een eigen stukje uitvoeren als hij of zij dit wil. De drumlessen in Assen worden gegeven bij Podium Zuidhaege aan de Zuidhaege 2.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld leskosten, lestijden en les-vormen kunt u mij altijd bellen of mailen. Een proefles van 30 minuten is gratis.